Tiesithän, että kuvien ja tekstien kopiointi ei ole sallittua, mutta voit kyllä jakaa linkin tähän blogiin tai tekstiin. :)

sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Villahousut

Aloin kutomaan itselle sukkia, mutta koska niitä on jo ennestään rutkasti enemmän kuin jalkoja, päätin ykskaks yllättäen, että teenkin villahousut.
Nyt ne on valmiit, vaikka tein ne ihan 'omasta päästä' ja ohuesta Regia langasta. 😆 Lankaa näihin meni vajaa 300 g.
Käytän kokoa  M / L ja käsialani on mieluummin löysä kuin tiukka, mutta ei kuitenkaan mitään kalaverkkoa.

edestä (koko M/L)

'haarasilta'

sivu

takaosa

sivulta

takaa
lahkeet

Aloitin ns. sukanvarresta ja kudoin molempia sukkia vuorotellen. Lisäsin silmukoita 'sisäreunaan' tarpeen mukaan tasaisin välein ja merkkasin lisäyskohdan lemmarilla, että osasin tehdä lisäykset samoin myös toiseen sukkaosaan.

Aluksi kudoin neljällä sukkapuikolla niin kauan kun puikkojen pituus riitti, sitten vaihdoin pyöröpuikot.

Alussa silmukoita oli  4 X 16 s eli 64s.
Sukkaosan ollessa haarapituudessa, silmukoita oli 100 s / sukka.

housuosa valmistuu

haarakiila

'takaosan resori'
haarakiilan liitossauma toiseen lahkeeseen
Haarakiilan tein niin, että otin toisesta sukkavarresta 20 s sukkapuikolle ja kudoin poikittaisen läpäreen haaraan. Kun se oli sopivan kokoinen yhdistin sen kutomalla toiseen sukanvarteen (ikäänkuin silta kahden sukanvarren välissä).

Sitten poimin kaikki silmukat samalle pyöröpuikolle ja keräsin myös haarakiilasta 10s puikolle molemmin puolin (= 20s).  Puikolla oli nyt 220 s. Neuloin housuosan muuten kaikki oikein, paitsi takaosassa, keskelle 20 s. 1o1n. Siitä lähti housuosan muotoutuminen. Housuosassa en kaventanut, enkä lisännyt.

Sovittelin
monta, monta  kertaa apupuikkoja käyttäen, aina kun se oli mahdollista.
Kun housuosan korkeus tuntui sopivalta kudoin takaosaan muutaman ylimääräisen kierroksen, että takaosasta tuli vähän korkeampi.
Vyötärölle tein n. 5 cm resorin 1o 1n.
(Resorin keskelle tein myös reikäkierroksen kuminauhaa varten siten, että yksi kierros oikeaa, yksi kierros *2 yhteen, langankierto, 3 oikein*  ja yksi kierros oikeaa. Reikäkierroksen jälkeen jatkoin 1o 1n kierroksia.)

Ei kommentteja: