Potkurin kunnostaminen

Tänä talvena meillä on ollut täällä Oulussa runsaasti lunta. Potkurikelitkin ovat ihan kohtalaiset, vaikka pyöräteitä hiekoitetaan - aina sieltä potkurillekin pieni kaistale löytyy.

Pojantyttären vanha potkuri löysi uuden käyttäjän, sillä nyt se on sopivan kokoinen 2,5 vuotiaalle tyttärentyttärelle. :)
potkuri  ennen maalausta 
Se on ollut käyttämättä ainakin kymmenen vuotta, joten pientä pintaremonttia tarvittiin.
Kiristelin ruuvit, hioin puuosien hilseilevän maalin pois ja maalasin uudelleen.
Oikea toiveväri löytyi pienen etsinnän jälkeen Prisman maaliosastolta, missä oli hyvä valikoima, palvelu ja edulliset hinnat.

pientä pintaremonttia :)
Ensin kävin etsimässä maalia isosta K-Rauta marketista, jossa 'rautakaupan' palvelu hieman huvitti. Myyjä ei lymyillyt tiskin takana kuten vanhoissa rautakauppa sketseissä.
  • Heti kun astuin portista myymälän puolelle kohtasin nuoren miehen, joka seisoi kuten 'portsari' portin läheisyydessä. Vilkaisin häntä ja hän kysyi "Mitä saisi olla?" Kävelin eteenpäin, suuntasin maalihyllylle ja vastasin "Pientä pinkkiä maalipurkkia olen etsimässä. Potkuri pitäisi maalata." 
  • Hän lähti mukaani ja ohjasi minut palvelutiskille. Sanoi palvelutiskin miehelle "Pientä pinkkiä maalipurkkia ollaan etsimässä. Potkuri pitäisi maalata." 
(Ajattelin, että osaan itsekin puhua, mutta en sanonut mitään!)
  • Portsari poistui ja palvelutiskin tyyppi ohjasi minut maalihyllylle. Tutkimme perusteellisesti vaihtoehtoja, vaikka tarjonta oli suppea. Pienin värisekoitukseen sopiva maali olisi löytynyt lähes litran purkissa ja hintakin lähenteli melkein uuden potkurin hintaa.
  • En ostanut.
    Kiitin ja kävelin kassan kautta ulos ilman ostoksia.
    Myymälässä ei ollut muita asiakkaita.
(Koskaan aikaisemmin en ole saanut ko. liikkeessä henkilökohtaista palvelua.)


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kahvipussi-kauppakassit

Säärystimet, ohje

Vanha Friitalan lammasturkki