Solmio, kravatti tai kraga

Ostin Kontista muutaman kravatin
(yhteensä 167 kpl) käsitöitä varten.
Eipä ollut tuossa määrässa kahta samanlaista. :) Silkkikravatteja oli 60 ja paljon merkki tuotteita sekä muutama Maria Kurjen suunnittelemakin.

Pitää vähän suunnitella mitä niistä saisi aikaan.


Jos sinulla, rakas lukijani on ideoita, niin kerro niistä minullekin. Olisin todella kiitollinen.
Jätä kommenttisi tai lähetä sähköpostia.

Tässä oikeaa asiatietoa solmion käytöstä:

Kravattisolmu
(lähde: Wikipedia)
"Kravattisolmu on kravattiin tehtävä kiristyvä solmu. Kravatin ohuemman pään on tarkoitus liukua solmun sisällä ja siten mahdollistaa kravatin kiristämisen ja löysäämisen.
Kaksi yleisimmin käytettyä solmua ovat englantilainen solmu (four-in-hand) ja ranskalainen solmu (puoli-Windsor).
Englantilainen kravattisolmu on muodoltaan toispuoleinen, suipompi ja kapeampi kuin ranskalainen kravattisolmu.
Solmun valinta riippuu kauluksen muodosta sekä solmion leveydestä ja materiaalista[3], englantilainen solmu sopii yleensä paremmin kauluksiin, joiden kielien väliin jää kapeampi rako. Yksinkertaisempana solmuna englantilainen solmu on myös parempi vaihtoehto, jos solmion materiaali on hyvin paksua. Ranskalainen solmu on symmetrisempi ja sopii kaulukseen, jonka aukko on leveämpi."

Englantilaisen solmun solmiminen: 












"Yleinen virhe on solmia kravatin solmu liian tiukaksi. Useimmissa tilanteissa solmu näyttää paremmalta, jos se on löyhä, eli solmu kiedotaan muotoonsa löysästi ja kiristetään vasta lopuksi. Jos solmion materiaali on ohutta, solmua voidaan kasvattaa kietomalla kravatin pääosaa solmun ympärille kerran tai kaksi ennen kuin leveä pää kiertää ylös ja itsensä alle. Kravattisolmuja on monia erilaisia, kaikkiaan 85 tai jopa 188."

Solmion värit ja kuviot (lähde: Wikipedia)

"Nykyään solmio on eräs miehen puvun värikkäimmistä osista. Solmion värit valitaan yleensä siten, että ne toistavat paidan tai puvun värejä tai muutoin sopivat niihin. Helppo muistisääntö on sellainen, että solmio on aina paitaa tummempi sekä eri värinen kuin puku.
Solmion kuvioiden määrä kannattaa suhteuttaa muuhun pukeutumiseen, turhia ristiriitoja välttäen.
Esimerkiksi viistoruudullinen solmio vaakaruudullisen paidan kanssa on yhdistelmä, joka vaatii hyvää tyylitajua onnistuakseen.

Yksivärinen solmio on helppo sovittaa muuhun pukeutumiseen ja varma yhdistelmä on samanvärinen solmio ja paita. Raidallisten solmioiden käytössä kannattaa olla varovainen Isossa-Britanniassa, jossa monilla organisaatioilla on oma kuvionsa (vrt. tartaanit). Englantilaisten solmioiden raidat kulkevat yleensä vasemmalta oikealle alas, amerikkalaisten toisinpäin. Muita väri- ja kuvioyhdistelmiä on lukuisia. Kuviot voivat olla kankaaseen kudottuja, painettuja tai käsinmaalattuja.

Geometriset kuviot ovat yleisiä, etenkin kudottuina, painetuissa solmioissa on laaja valikoima sarjakuvahahmoja, eläimiä jne., joiden käyttöä kannattaa harkita varoen."

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kahvipussi-kauppakassit

Säärystimet, ohje

Vanha Friitalan lammasturkki