Dora Jung, Damastin mestari ja sata ruusua

Minulla on tuo Dora Jungin Sata ruusua rosan värisenä.
'Sata ruusua'  oli valmistuksessa v. 1961- 1978.
  •  '100 ruusua' saatiin häälahjaksi v. 1970.
'Sata ruusua'

Dora Jungin tunnetuin ja rakastetuin damastiliina, 100 ruusua, syntyi tilaustyönä tavaratalo Stockmannin 100-vuotisjuhliin vuonna 1962.
Se on arvostettu designklassikko, joka kulkee perintönä sukupolvelta toiselle. Liinan runsaaseen ruusukuvioon Dora Jung on saanut kudonnan keinoin ainutlaatuista kolmiulotteisuutta.
 
'Timber'




Dora Jungin Timber, oli tuotannossa 1957–1973, pellava.
Värit: valkoinen, luonnonväri ja harmaa.
Mallia kudottiin käsin jo 1940-luvulla Dora Jungin omassa kutomossa.
Valkoisen Timber liinan löysin kirpputorilta



Damastin mestari
"On mukavaa huomata, että tekstiilien arvostus on nousemaan päin. Se on tärkeää esimerkiksi vanhojen ryijyjen säilymisen kannalta. Suomalaisen tekstiilisuunnittelun merkittävimpiä nimiä oli Dora Jung (1906–80), joka uudisti perinteistä damastitekniikkaa. Damastitekniikkaa on käytetty yli 3 000 vuotta. Dora Jung kehitti damastitekniikaa siten, että jokainen kuvio voitiin ottaa yksin esille, ja näin pystyttiin kutomaan hyvin tarkkoja ornamentteja. Jungin tuotantoon kuului liinoja, kirkkotekstiilejä, kuvakudoksia, sekä uniikkeja että teollisesti tuotettuja. Bukowskin Collector-huutokaupassa syyskuussa oli myynnissä Dora Jungin 100 ruusua joka nousi 120 euron vasarahintaan (lähtöhinta 100 e).” – Lähde: Glorian Antiikkilehti, luettu 29.3.2011-

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kahvipussi-kauppakassit

Säärystimet, ohje

Vanha Friitalan lammasturkki